19. elokuuta 2016

Kyllä se tais olla...

Eilen tein taas ovistestin ja ei vois kuulkaa taas selkeempi nega olla.
Kyllä se kuulkaas tais vaan olla se ovis jo kp 19. Oon kyllä monesti saanut noihin liuskatesteihin ihan selkeänkin positiivisen (kuten esim tässä ja tässä kierrossa), mutta nyt jäi kyllä hailakaks plussaksi minun mielestäni. Toki mietin myös sellaista, että kun teen yleensä aina testin vasta iltapäivästä, niin jospa se LH-huippu oliskin ollut tossa kp 19 aamulla ja tullut sitten nopsaan alas. Oon lukenut joskus, että jotkut tekee ovistestejä kaks kertaa päivässä, kun se LH-huippu saattaa mennä niin nopeasti ohi, ettei sitä ehdi kerran päivässä bongaamaan. Jospa tää oli nyt sellanen kerta sitten.

No joka tapauksessa. Tänä aamuna mittasin taas perinteiseen tapaani lämmöt ja ei voi enää erehtyä tuosta ovisplussasta.
Nimittäin lämmöt pomppas kerralla sen puolisen astetta, mikä yleensä siis viittaa ihan selkeästi tapahtuneeseen ovikseen. Jostain foorumeilta myös luin, että jos ei lämmöt ole noussut kolmen päivän sisällä ovisplussasta, niin ovulaatiota ei siinä kierrossa ole tapahtunut. En tiedä pitääkö tämä väite paikkansa, mutta minusta se kuulostaa ihan loogiselta.

Muita ovikseen viittaavia oireita on eilen yllättänyt kuivakausi. Siis ihan järkyttävää miten nopeasti ne yyberliukkaat limat ovat totaalisesti kaikonneet. Lisäksi rinnoissa tuntuu taas alkaneen lievää turpoamista. Mietinkin eilen, että ei kai niitten nyt vielä pitäis, mutta näköjään heti oviksesta alkaa meikällä tissit oireilemaan. Taitaa olla oikein supermunis kyseessä, kun ei LH:kaan pysy perässä :D

Näillä päätelmillä aion siis aloittaa uuden Lugesteron kuurini huomenna eli dpo 3. Pakkauksessa oli annostusohje "ovulaation kolmantena päivänä" eli en sitten tiedä tarkoittaako tuo ovisplussasta kolmantena päivänä vai perinteisesti days past ovulation laskettuna, mutta yks päivä sinne tai tänne. Jännittää jo miten nuo lääkkeet vaikuttaa vai vaikuttaako mitenkään.

Ainoo mikä nyt vähän harmittaa, on se kun ei päästy suunnitelmallisesti ajoittamaan petipuuhia tuohon "ovisplussaan". Vähän jotain siitä ympäriltä, mutta yleensä ollaan hommailtu just sillon plussapäivänä ja ainakin kerran se on toiminut ;)

Noh otetaan tämä nyt vähän tällaisena harjoitus kierroksena näiden uusien lääkkeiden kanssa ja ens kierrosta sitten tositoimiin!

P.S. Olipas muuten harvinaisen ajoissa ovis tässä hitaan munasarjan kierrossa. Oiskohan niistä parista terokierrosta ollut sittenkin jotain apua...Noh tiedä häntä.

6 kommenttia:

  1. Toivottavasti ois huippu vaan mennyt ohi. Niinhän mullakin se kirkuva testi tuli myöhään illasta kun päivällä paljon haaleempi. Toivottavasti joku nuspus (okei tää on samaa kamalaa sanaa kun PUPUILU :'D) kerta osui oikeaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiertoilmaisut on parhaita :D Niin joo sähän testasitkin pariin otteeseen saman päivän aikana. Vitsi ku oisin itekki tajunnu, mut enää ei voi mitään. Tästä viisaantuneena :)

      Poista
  2. Hei,

    kirjoittelin tuonne aiemmin, että eksyin blogiisi kun etsin kokemuksia Teroluteista.. Aloitin kuurin ja vuoto alkoi kesken, vielä olisi 4tbl jäljellä 10pvän kuuria. Kannattaakohan syödä loppuun. No tuosta ovulaatioplussasta, itsellä kun PCOS niin nuo liuskat ei näytä sitä huippua, en oo koskaan saanu kunnon plussaa vaikka olisi ovuloiva kierto. Miten lie toisilla? Aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä kaikille! T. K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa K, mun mielestä ei tarvi syödä terolut kuuria loppuun jos kunnon vuoto on jo alkanut. Mutta jos vuoto on niukkaa, niin sitten voit vielä jatkaa kuurin loppuun. Voithan vielä lääkäriltäsi tarkistaa :) Mulla ei ole tuota PCOS:ää todettu muuten kuin PCO-tyyppiset munasarjat, mutta olen kyllä useammassa kierrossa saanut ihan selkeän plussan. Olen myös lukenut monesti, että PCO/PCOS saattaa aiheuttaa vääriä tuloksia noihin ovistesteihin oli ovulaatiota tai ei :) Jokainen kierto on aina vähän erilainen. Mutta ihanaa loppukesää sinullekkin ja tsemppiä alkukiertoon!!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Tarkistinkin asian ja suositus oli jatkaa loppuun, näin siis teen :)

      Minulla lukee yhdessä tekstissä PCOS, muuten PCO:ta munasarjoissa.. Ylipainoa on runsaasti ja itse näen ongelmaa sokeriaineenvaihdunnassa muutenkin niin oon ajatellut että on tuo PCOS. Ja siksi ei ovulaatiotestit toimi. Viime kevään noudatin Kaisa Jaakkolan hyvän olon hormonidieettiä ja sain säännöllisen kierron ja ovulaatiot. No sitten tuli kesä ja tää vuotokatastrofi ja unohtui hyvät neuvot. Nyt aloittelen taas kirjan ajatuksilla. Uskon, että toimii, kun vaan jaksais ylläpitää.. T. K

      Poista
    3. Hyvä että tarkistit :) Joo mä olen kans lukenut ja kuullut, että PCOS aiheuttaa jotain häikkää insuliinin kanssa ja että vhh-dieetti on auttanut sen takia monia PCO:sta kärsiviä. Kuulostaa kyllä tosi lupaavalta jos olet saanut ruokavalion muutoksella kierrot tasoittumaan. Nyt vaan ripaus lisää tahdonvoimaa, niin kyllä se siitä lähtee :) Tsemppiä!!

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)